![]() |
W co aktualnie grasz? - Wersja do druku +- Aleatha (http://aleatha.tysian.pl) +-- Dział: Hydepark (http://aleatha.tysian.pl/forumdisplay.php?fid=38) +--- Dział: Gry komputerowe (http://aleatha.tysian.pl/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: W co aktualnie grasz? (/showthread.php?tid=316) |
RE: W co aktualnie grasz? - Nalfein - 05-15-2015 A u mnie ponad pół roku darmowa MOBA w klimatach science-fiction - SHARDS OF WAR. Głównie supportuję, co nie oznacza, że nie zabijam ![]() Ta MOBA jest "fast-paced" czyli po krótce - nie ślimaczy się jak inne, tempo jest bardzo szybkie, a jak się postarasz i masz dobry team, to da się wygrać mecz poniżej 10 minut, choć jak się spotkają dwie dobre drużyny, to około 40 i da się zawalczyć. Są aktualnie dwie mapy, na jednej można zdobyć wielkiego drona - "smoka", a na drugiej "mech-suit'y", naprawdę polecam. Jeśli ktoś się zdecyduje, to proszę na fb o podesłanie maila, wyślę z gry link do rejestracji, takiego "referala" za którego są korzyści + przez pierwszy tydzień grając ze mną w drużynie jest podwójny exp dla Ciebie. Ja dostanę jakiś dodatek dopiero jak osiągnie ten ktoś 15 poziom, więc chyba jest fair ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Matpollo - 05-21-2015 MOBA jakoś mnie nie zachęcają, ale... pochłonął mnie Hearthstone. Rozgrywam partię za partią i czuję się, jak czternastolatek z gimnazjum poznający MtG. Polecam gorąco wszystkim fanom karcianek ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Hamish - 05-22-2015 Na szczęście oderwałem się od Hearthstone'a, tak samo jak oderwałem się swego czasu od Duel of Champions. To jest jakaś masakra. O ile w Hearthstone jeszcze tyle kart co w DoC nie ma, to i tak, żeby sobie pograć tak konkretnie i stanowić jakiekolwiek wyzwanie dla tych ludzi po drugiej stronie, to trzeba niestety bulić hajs. Wiem, bo grałem i też trochę pakietów zakupiłem. Śmieszne nagrody - 10 złota za wygranie 3 potyczek. A jeden pakiet 5 kart kosztuje 100. Nie powiem, gra w klimacie, taka karcianka, która mi siedzi wyśmienicie. Ale mimo wszystko... nie, dziękuję. Szczególnie kiedy zaczęli wypuszczać dodatki, jeden za drugim. Teraz to już się z tego robi zwykłe CCG w wersji online. Ja obecnie siedzę nad Pillars of Eternity i dostaje niezłe cięgi. Wyskoczyłem ambitnie na poziom trudny, ale po kilku godzinach gry i dziesiątkach nieudanych prób zszedłem, zawstydzony, do poziomu średniego. Jakie zmiany zauważyłem? W przypadku paczek przeciwników (średnio 4-5) jest jednego mniej w stosunku do poziomu trudnego. A walki też mimo wszystko wymagające. Gra jest ciężka dla takiego lamusa jak ja ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Lafia - 05-25-2015 To i ja się pochwalę grą, która zawładnęła mą duszą <dosłownie>, gdyż wcielamy się w niej we... Władcę Piekieł! Mowa tu o Dungeon Keeper 2! Gra ma już swoje lata, gdyż wyszła w 1999 roku, ale zdecydowanie warta uwagi. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się kiedyś, co by się stało, gdyby to zło przejęło władzę nad królestwem? W tej oto grze, dowodząc armią swych oddanych, piekielnych sług, krok po kroku zajmujemy podziemia leżące pod królestwem króla Reginalda, a następnie bronimy ich przed natarciem rycerzy z powierzchni. Ma przesiąknięta złem dusza jest wreszcie spełniona. Polecam. RE: W co aktualnie grasz? - Matpollo - 05-26-2015 No niel.... @Hamish będzie w niebie, jak się dowie, że grałaś w Dungeon Keepera ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Hamish - 05-26-2015 (05-25-2015, 11:20 PM)Lafia napisał(a): To i ja się pochwalę grą, która zawładnęła mą duszą <dosłownie>, gdyż wcielamy się w niej we... Władcę Piekieł! Mowa tu o Dungeon Keeper 2! Gra ma już swoje lata, gdyż wyszła w 1999 roku, ale zdecydowanie warta uwagi. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się kiedyś, co by się stało, gdyby to zło przejęło władzę nad królestwem? W tej oto grze, dowodząc armią swych oddanych, piekielnych sług, krok po kroku zajmujemy podziemia leżące pod królestwem króla Reginalda, a następnie bronimy ich przed natarciem rycerzy z powierzchni. Ma przesiąknięta złem dusza jest wreszcie spełniona. Polecam. Wyznałbym @Lafia miłość, ale nie zrobię z siebie idioty ![]() ![]() ![]() BTW, jest taka planszowa gra oddająca klimat Dungeon Keepera - Dungeon Lords (Władcy Podziemi) - Vlaady Chvatila (Czech). Również ciekawa ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Lafia - 05-28-2015 @Hamish, ha, nie przypuszczałam, że kiedyś trafię w czyjeś upodobania dotyczące gier :3 Opętując kurczaka, można bardzo łatwo zostać zjedzonym. Przejście dwójki zajmie mi dłuższy czas niż przypuszczałam, ponieważ przez przypadek... odinstalowałam całą grę O.o Tak to jest, jak się ma dwie gry - Dungeon Keeper oraz Dungeon Defenders. RE: W co aktualnie grasz? - Matpollo - 06-01-2015 Za poleceniem Lafii odpaliłem Co ![]() Jestem pod ogromnym wrażeniem - o ile seria Call of Duty w strzelankach zawsze była czymś godnym pochwały odnośnie fabuły, to tutaj Treyarch przeszło samego siebie. Mimo, że nie jest ona tak wciągająca (póki co) jak fabuła świetnego World at War czy serii Modern Warfare (a w szczególności pierwszej i trzeciej części), to zachwyciły mnie postaci. Są tak przeraźliwie prawdziwe i świetnie zarysowane - nie ma tutaj miałkiego bohaterstwa, są za to pot, przekleństwa i frustracja. Nic nie jest czarno-białe, gra zaskakuje złożonością fabuły. Bardzo spodobała mi się też nieco niepokojąca otoczka wokół głównego bohatera, Alexa Masona, który pracował dla CIA - teraz uwięziony i przesłuchiwany z pomocą psychotropów przez nieznanych sobie ludzi, przeżywający retrospekcje z odbytych przez siebie misji. Coś genialnego - jak dojdę do końca, to opowiem, czy fabuła zachowała dynamikę i nastrój. RE: W co aktualnie grasz? - patykarl - 11-07-2015 Ja wróciłem do Baldur's Gate Shadows of Amn, mam nadzieję, że w końcu przejdę tą rewelacyjną grę ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Nalfein - 10-04-2016 Odświeżam, podbijam, sprzedaję i krzyczę: Overwatch. I mean... Pierwszy raz zagrałem w sierpniu '15 i już wtedy mnie zauroczyło, ale nie była ogólnodostępna, więc musiałem przeczekać do otwartej bety, której całość praktycznie przegrałem, a później zdecydowałem się na ten zakup i wątpię, żebym żałował ![]() |