![]() |
W co aktualnie grasz? - Wersja do druku +- Aleatha (http://aleatha.tysian.pl) +-- Dział: Hydepark (http://aleatha.tysian.pl/forumdisplay.php?fid=38) +--- Dział: Gry komputerowe (http://aleatha.tysian.pl/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: W co aktualnie grasz? (/showthread.php?tid=316) |
RE: W co aktualnie grasz? - Montresor - 10-05-2016 Jak odświeżać to na całego! Obecnie pogrywam sobie w jakże niedocenianą grę: Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor. Rozkosznie staromodne RPG z uniwersum Forgotten Realms. Po Realms of Arkania, którym ostatnio się bawiłem, to jak skok do innej epoki. Tym razem zrezygnowałem z mojego szablonu drużyny uniwersalnej {wojownik, złodziej, kapłan, czarodziej} zamieniając wojownika i kapłana na łowcę i barbarzyńcę. Wyznam bez żadnej przesady, że tak dobrze jak teraz, bawiłem się jedynie przy pierwszym Baldurze. Polecam wszystkim amatorom przygód w Faerunie. RE: W co aktualnie grasz? - Nalfein - 01-16-2018 Overwatch. No words needed. Jestem dosyć uzależniony i nie mam zamiaru przestawać, polecam bardzo, w okolicach czerwca będzie druga rocznica, więc pewnie znowu promka -50%, polecam serdecznie! RE: W co aktualnie grasz? - Matpollo - 06-25-2020 U mnie dość różnorodnie - zebrała mi się z koła naukowego ekipa gamingowa i jakoś tak wyszło, że od marca gramy w miarę regularnie we wtorki i czwartki. Najpierw siadł Left 4 Dead 2 (zostawieni 4 umarli 2), którego wszystkie kampanie już przeszliśmy. Teraz jesteśmy na etapie poszukiwania kolejnej gry, która będzie fajnie działać na 4 graczy i da nam dużo zabawy. Próbowaliśmy z Dead Island, ale gra jest jakoś mało dynamiczna i ogólnie średnia. Teraz spróbujemy z Magicką - jeszcze nie graliśmy razem, ale te kilka chwil, które w grze póki co spędziłem, zupełnie mnie oczarowały - bajkowy setting, świetny humor, niesamowita grafika i bardzo prosty system magii, który okazuje się nad wyraz rozbudowany ![]() ![]() No a na podłodze rozłożeni Alchemicy w połowie gry - czekają na sprzyjający czas, owe magiczne, wytęsknione "po sesji" ![]() ![]() ![]() Choć planszówki to temat dla @Hamish ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Lafia - 06-25-2020 To ja się dołączę. Aktualnie kupiłam Dragon Age Inkwizycja w edycji gra roku za 25 zł, więc jak zdam studia (albo nie) to pewnie się za to zabiorę. Ale czego naprawdę nie mogę się doczekać, to zabranie się za całą serię Yakuza którą dostałam na prezent. Dawno się tak w żadną serię nie wciągnęłam, ponieważ łączy w sobie poważną główną fabułę z totalnie upośledzonymi misjami pobocznymi. To spełnia wszystkie moje potrzeby. Przed sesją zaczęłam jeszcze Battlefront kampanię fabularną. Przy okazji, czy ktoś posiada może ps4 i chce się wymienić loginami? RE: W co aktualnie grasz? - Gadulf - 06-25-2020 Sea of Thieves, gra o piratach o której marzyłem za dzieciaka, a nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy. Jest to chyba najlepsza multiplayerowa gra w jaką grałem. Zawiera w sobie wszystko, co każda szanujaca się gra o piratach zawierać powinna: piratów, bitwy z innymi piratami, statki, morskie bitwy z innymi piratami, szukanie skarbów i wiele innych Mimo braku uczucia osaczenia z każdej strony (ze względu na statek) czuć w tej grze jakąś taką nostalgię względem Stranded 2 którego kiedyś ogrywałem z Matem. Twórcy gry dwa lata temu na premierę obiecali że każdego miesiąca będzie dodawana nowa zawartość, niezrobiona na odwal się i jak dotychczas mocno się z tego wywiązują, co jest nie lada osiągnięciem w tych czasach (ostatnio dostaliśmy statki widmo do rozstrzelania i 8 nowych szant do grania bo tak, w tej grze można grać szanty na instrumentach!), ale opłaciła im się ciężka praca, bo gra staje się coraz to bardziej popularna (niedawno miała premierę na steam).Samą grę naprawdę polecam każdemu do chociażby wypróbowania, cena może oczywiście odstraszać, ale gra zawarta jest w pakiecie xbox gamepass na microsoft store, którego pierwszy miesiąc kosztuje 4 złote, a zawiera nie tylko Sea of Thieves ale też inne duże tytuły, minusem jest to, że wymagany jest system operacyjny Windows 10, ale jeśli ktoś już go posiada, to naprawdę warto! A pod spodem moja postać wyglądająca jak magiczny cygan na tle nad wyraz groźnie wyglądającego slupa (nie pamiętam jak wrzucało się skriny bezpośrednio do posta): ![]() I zorza!!! ![]() RE: W co aktualnie grasz? - Matpollo - 06-25-2020 Qrde! Co do posta Lafii to się nie wypowiem, bo jestem #teamPC :( Ale Gadulfowy post mi przypomniał, że ciupało się kiedyś w Strandeda... nawet w tym roku miałem krótką przygodę z modem Survivalist ![]() Ja pewnie się na Sea of Thieves nie pokuszę, choć wygląda bardzo obiecująco. Jedyne, co jest na mojej liście do ogrania ze względu na sentyment, to Stranded 3 jak wyjdzie (a jest w produkcji już 8 lat... ![]() |